Frequently Asked Questions

Klinkt dit allemaal aantrekkelijk voor je maar heb je nog vragen over de cursus
of Boxing Sisters? De meeste vragen beantwoorden wij hier. Heb je alsnog vragen
neem dan contact met ons op via shakehands@boxingsisters.nl

Algemeen

We voldoen volledig aan de maatregelen van de Nederlandse overheid. Er hoeft vóór, tijdens en na de training geen afstand gehouden te worden. Ben je ziek? Blijf dan thuis en laat je testen. Reserveren via de Virtuagym app blijft verplicht.
 
Deelname & toegang tot de lessen is vanaf zaterdag 6 november alleen mogelijk op vertoon van het CoronaToegangsBewijs (QR-code via de CoronaCheck app) en je ID-kaart.
 
We snappen dat het misschien onhandig is om je telefoon mee te nemen naar de sportlocatie. Daarom is het ook mogelijk om een geprinte QR code te regelen via deze website: https://coronacheck.nl/print/ . Neem dan je geprinte QR code mee en laat deze scannen.
 
Bekijk deze pagina regelmatig, updates worden hier geplaatst.
Geen zorgen, in Groningen zit ons hoofdkantoor gevestigd. Boxing Sisters is hier een onderdeel van en wordt in veel steden gegeven.
Spullen die blijven liggen worden altijd door de trainers meegenomen en zullen de volgende keer aanwezig zijn. Vraag de trainer tijdens je volgende les naar
de gevonden voorwerpen. Mocht het echt urgent zijn dan kan je altijd mailen.
Elke cursus bestaat uit 2 startmomenten*. Het maakt niet uit in welke week je start. Je kan starten in de week van 14 februari of in de week van 21 februari. Je hoeft niet aan te geven welk moment je voorkeur heeft, je kan zelf reserveren voor de lessen via de Virtuagym App*.
 
*m.u.v. Delft, Den Haag en Rotterdam

TRAINING & CURSUS

Je hebt geen eerdere ervaring, kwalificaties of kennis nodig om aan de beginnerscursus deel te nemen. Onze beginnerscursus is speciaal ontworpen voor beginners. Om deel te nemen aan de gevorderden cursus moet je onze Boxing Sisters beginnerscursus gevolgd hebben of minstens 6 maanden bokservaring hebben.

Alle vrouwen van 18 jaar en ouder. Vanaf 16 jaar is deelname alleen mogelijk onder begeleiding van een betalende volwassene.

In verband met coronamaatregelen verzoeken wij dien je je eigen bokshandschoenen mee te brengen. Verder zijn er geen vereisten voor speciale bokssportkleding – kies dus iets wat je graag draagt tijdens het sporten.

Over het algemeen zijn er in de eerste weken van de cursus een aantal reserve setjes aanwezig. Probeer er echter wel voor te zorgen dat je zo snel mogelijk een
setje handschoenen hebt, want het aantal reservesetjes is beperkt.

In de meeste steden trainen wij in binnenlocaties zoals gymzalen en sporthallen. Dit hangt af van de locatie (land & stad). Bekijk ons locatieoverzicht of neem contact op met ons.

Bij buitenlocaties gaat in geval van regen de training meestal buiten voort. Houd hier rekening mee bij het kiezen van jouw sportkleding voor de training. In geval van bliksem of storm zal de training echter worden uitgesteld en onze leden zullen hiervan uiteraard vooraf op de hoogte worden gebracht.

Als je je ziek voelt, vragen we je thuis te blijven en je ook te laten testen op Corona. Kom alstublieft niet naar de training als je je ziek voelt.

Wij raden je aan ongeveer 5-10 minuten voor elke les aanwezig te zijn, zodat je genoeg tijd heeft om jezelf klaar te maken.

Raadpleeg je huisarts en volg zijn of haar instructies op over of je ondanks blessures kunt sporten en met welke intensiteit.

De lessen zijn gericht op de basisvaardigheden van het boksen, het conditionele / fitness gedeelte is zo intensief als je het zelf maakt. Je kunt de cursus in jouw eigen tempo volgen.

Daar hoef je je tijdens de beginnerscursus geen zorgen over te maken. We zullen niet echt sparren en je hoofd en lichaam zullen niet geraakt worden.

Dit gebeurt zelden, maar informeer de trainer over wat er is gebeurd en hij zal je ofwel helpen ofwel doorverwijzen naar een medisch deskundige. Er is altijd een trainer aanwezig die in het bezit is van een EHBO-diploma.

Het hangt af van de ervaring die je hebt. Indien de ervaring slechts van eenvoudige aard is of van lange tijd geleden is, kan de beginnerscursus toch nuttig voor je zijn. Over het algemeen moet je voor de gevorderdencursus ten minste de beginnerscursus hebben voltooid of 6 maanden bokstrainingervaring hebben. Je kunt dit het beste tijdens jouw eerste les met de trainer bespreken. Onze trainers zullen ervoor zorgen dat je op een passend niveau kunt trainen.

Ja, na de beginners- en gevorderdencursus is er een mogelijkheid om lid te worden van de club voor met een vast bedrag per maand en onbeperkte lessen. In het algemeen moeten beide cursussen vooraf worden gevolgd om een minimum aan ervaring voor alle leden te garanderen.

Dat is mogelijk en we zijn blij dat jouw vriend ook geïnteresseerd is in onze bokscursussen. Vraag je vriend om zich ook online bij ons in te schrijven of bespreek dit van tevoren met onze contactpersonen, zodat wij ook uw vriend kunnen inschrijven (als er nog plekken vrij zijn).

Proeftrainingen maken geen deel uit van ons beleid, aangezien wij slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben en dat bij het weggeven van proeftrainingen de mogelijkheid bestaat dat iemand anders van deelname wordt uitgesloten. Als je twijfelt, neem dan gerust contact met ons op voor vragen en wij zullen je graag helpen.

LESSEN RESERVEREN (m.u.v. Delft, Den Haag, Rotterdam)

Om jezelf elke week vooraf in te schrijven voor de lessen, moet je een account aanmaken bij VirtuaGym. Deze wordt aangemaakt tijdens het afrekenen. Virtuagym biedt je vele voordelen om je betalingen bij te houden en te beheren en je lessen wekelijks van tevoren te reserveren. Alle administratieve zaken kunnen dus op één platform worden afgehandeld.

Nee, je hoeft de cursus niet op te zeggen. Deze eindigt automatisch.

Dat is mogelijk. Virtuagym wordt ook veel gebruikt door andere fitnessorganisaties. Neem contact met ons op en wij zullen je helpen om jouw account aan te sluiten bij onze club.

Je kan de les vooraf annuleren via Virtuagym, op dezelfde manier als je hem geboekt hebt. Afmelden via whatsapp of telefonisch heeft geen zin. Normaal gesproken verlies je echter je credit als je niet 6 uur van tevoren annuleert. Mocht zich een geval van overmacht voordoen, neem dan contact met ons op en wij zullen de situatie individueel beoordelen.

Je kan je gemakkelijk aanmelden via de Virtuagym Home Fitness app. (iOS / Android).

Kijk hier voor een instructievideo

Lukt het niet? Waarschijnlijk ligt het aan de filters die je in de app gebruikt. Probeer eerst alle filters eruit te halen en dan alleen de juiste locatie te selecteren. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Ja, dat kan zeker, aan het begin van de cursus krijg je 16 credits toegewezen. Je credits blijven staan en als je een week maar één keer kunt of helemaal niet dan kan je ze op een later tijdstip inhalen. Je kunt er dan voor kiezen om drie keer te komen of een week langer door te gaan,

Je kunt met de trainer overleggen of je twijfelt wat handig is qua lessen inhalen. Twee keer per week is het meest gangbare, maar dat is niet verplicht.

Open de Virtuagym app en klik rechtsonder op “Ik”. Je ziet dan je persoonlijke overzicht en de hoeveelheid credits.

Je credits zijn alleen geldig voor de cursus die je hebt aangeschaft. Dit betekend dat je bij de beginnerscursus andere credits krijgt dan bij de gevorderdencursus.

Heb je credits over van de beginnerscursus en heb je reeds de gevorderdencursus aangeschaft? Neem dan contact met ons op voor het omzetten van je resterende beginnerscursus credits.

Check je spam folder. Zie je daar ook geen mail van Virtuagym? Neem contact met ons op, we zullen je dan verder helpen met het activeren van je account.

Je kan je altijd precies een week van tevoren inschrijven, d.w.z. maandag 20.00 uur voor de cursus van volgende week maandag 20.00 uur.

Je account bij Virtuagym blijft bestaan, dus als je in de toekomst wilt blijven boksen, kunt u dezelfde account weer gebruiken.

Dit zal niet automatisch gebeuren om miscommunicatie te voorkomen, dus deze cursus moet weer online gekocht worden.

Ja, met een opzegtermijn van een maand na de vaste periode (1, 6 of 12 maanden).

Nee, de gegevens zullen niet voor onnodige doeleinden worden verwerkt en zullen worden beschermd overeenkomstig de AVG.

Betalingen

We accepteren betalingen  hoofdzakelijk alleen via iDeal. Neem contact met ons op als je de betaling niet in één keer kunt voldoen. Wij willen ervoor zorgen dat iedereen die dat wil, aan onze cursus kan deelnemen en kunnen op individuele basis een afbetalingsplan in twee termijnen aanbieden.

Om administratieve redenen is contante betaling niet mogelijk.

Restitutie / Annuleringen

Vervelend om te horen dat het op dit moment geen optie is om de cursus voort te zetten. Check hieronder of jouw situatie erbij staat:

Het is altijd mogelijk om de resterende lessen te bewaren en tijdens een toekomstige cursus weer in te stromen zodra het jou weer uitkomt om te trainen. Alle credits zijn onbeperkt geldig.

Dit is jammer om te horen en gelukkig komt het niet vaak voor. Wij willen iedere cursist met een tevreden gevoel onze trainingen zien verlaten. In de enkele keren dat dit niet gebeurt, is er sprake geweest van miscommunicatie.

Derhalve verzoeken wij je om de komende les bij de trainer uit te leggen wat de reden is van jouw ontevredenheid. Hij/zij kan hier in veel gevallen rekening mee houden en in overleg met de contactpersoon zal vervolgens een passende oplossing worden aangeboden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de lessen om te zetten in een paar lessen Personal Training die naar jouw wensen kunnen worden ingericht.

Indien je nog niet aan de cursus bent begonnen, neem dan zo spoedig mogelijk schriftelijk contact met ons op te nemen. Wij kunnen nagaan of je nog binnen de annuleringstermijn valt en of er een terugbetaling kan volgen.

Als je al hebt deelgenomen, bieden we geen restitutie, omdat de plek nu niet aan iemand anders kan worden weggegeven. Het wordt aangeraden om met de trainer/contactpersoon te bespreken waarom je wilt annuleren en er zal een passende oplossing worden aangeboden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de lessen om te zetten in een paar lessen Personal Training of om de credits te bewaren om ze in een latere periode te gebruiken.

Indien je nog niet aan de cursus bent begonnen, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen. Wij kunnen nagaan of je nog binnen de annuleringstermijn valt en of er een terugbetaling kan volgen.

Onze cursussen hebben beperkte plekken en de plek kan vaak niet meer aan iemand anders worden weggegeven en wij hebben allicht al andere dames van deelname moeten uitsluiten. Tevens hebben wij trainers en locaties mede ingehuurd/ingepland op basis van jouw inschrijving.